Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Polgárháborúra játszanak a saj
  2007-08-30 20:00:14, csütörtök
 
  Polgárháborúra játszanak a sajtóbérencek: A Gárda avatása a kozmopolita média tükrében

2007-08-30 10:08 Barikád.hu


"Hit a magyarságban, erő a magyarságból és akarat a magyarságért." (Vona Gábor)"Hit a magyarságban, erő a magyarságból és akarat a magyarságért." (Vona Gábor)Több, mint három hete folyik, és még jó ideig tartani fog a Magyar Gárda körüli hisztérikus, gátlástalan és minden sajtóetikát nélkülöző médiakampány. Nézzük, mit csúsztattak és hazudtak össze a jó pénzért még a saját édesanyjukat is eladni képes szerkesztők és ,,újságírók", a Gárda - legnagyobb rendben, tisztességesen példás fegyelemmel és kitűnő hangulatban lezajlott - avatóünnepsége után. Ám előbb pár sorban hadd tájékoztassam az erről kevésbé értesült olvasókat arról, hogyan is viselkedtek az avatáson a sajtó munkatársai, annak ellenére (vagy tán épp azért?), hogy mi, rendezők mindenben támogattuk és segítettük a munkájukat. (Hogy ez mennyire természetes vagy sem, arról például a Magyar Nemzet vagy a Hír TV és egyéb jobboldali orgánumok munkatársai tudnának mesélni, akiket lapjuk, tévéjük ideológiai-politikai hovatartozásuk miatt be sem engedtek pl. Horn Gyula szülinapi bulijára a pluralizmus legjelesebb számonkérői).

A Magyar Gárda avatásán ilyenről szó sem volt, annak ellenére, hogy tudta mindenki, miket hazudtak össze az elmúlt hetekben a Gárdáról és az avatóünnepségről, minden hazai és külföldi médium munkatársa a helyszínen megkaphatta a sajtóakkreditációt és a helyet, amelyet mi biztosítottunk a megfelelő munkakörülményekhez.

A derék újságírók és fotósok jelentős része - pl. Csuka Tamás református lelkésszel és a többi szereplővel ellentétben- minden irányból átlépte az egyértelműen látható elválasztó szalagot (ezzel a mindenki által használt bejáratot megkerülték, lealacsonyító és kényelmetlen lett volna sorba állni, gondolom), ennek ellenére mindegyiküket utolérték a rendezők és az akkreditációs munkatárs felé irányították. Hanem amikor gyülekezni kezdtek a délután szereplői: ,,a tisztelt kollegák" a minél jobb fotó reményében egymás lábát taposva lépték át az elválasztó szalagokat és rúgták fel a sajtóetikát (és munkatársaimat).

Immár 8 éve gyakorló újságíróként (ebből másfél év a bulvársajtóban) tudom, mit illik és mit nem. És azt is, hogy mit tilos. A mi rendezvényünkön - ezt többször egyértelműen hangsúlyoztuk - az elválasztó szalagot tilos volt átlépni. Igen, jól látható szalagok voltak, mivel - kenyéradó gazdáikkal ellentétben - sem pénzünk, sem időnk, sem kedvünk nem volt kordonokat építeni, ehelyett szalaggal és szép szóval jeleztük, melyek azok a területek, amelyeket kizárólag a Gárdaavatás résztvevőinek tartunk fenn. A sajtósok többsége nem akart erről tudomást venni. Az egyik brit operatőr például a gárdisták vonulása előtt alig fél perccel lazán átlépte az elválasztó szalagot és az út közepéről kezdett filmezni, guggolva. Kétszer, angolul hangosan felszólítottam, hogy menjen a szalagon kívülre (rám se bagózott). Utána a karjánál fogva az elválasztó műanyag mögé kísértem, ami ellen a filigrán vörös hajú ,,Don't touch me...!" ordibálásokkal igyekezett tiltakozni. (Megjegyzem: az Origo munkatársa ezt úgy írta meg később, hogy angoltudásunk híján mi, szervezők rángattuk és lökdöstük a külföldi tévéseket, ami ordas hazugság). Egy hasonló jelenet a gárdisták avatása közben is történt: egy pökhendi, a gárdisták soraiban sasszézó fotóst kétszer is felszólítottunk a helyes viselkedésre, majd elkértem sajtóigazolványát és akkreditációját, amit visszautasított, végül aztán jobb belátásra tért. A Blikk fotósához, Gy. Balázs Bélához hasonlóan, aki nyilván kormányrendezvényeken és Forma-1-es versenyeken is rendre beugrik a kordon mögé vagy a Box utcába, valamint nyilván hasonlóan nyegle hangnemben beszél a Forma-1-es rendezőkkel és a kormányőrökkel, In-Kalosokkal is, ha számon kérik rajta, mit keres ott, ahol semmi helye.

Krúdy, Mikszáth, vagy Márai, a valódi újságírás egykori nagyjai elborzadnának, ha látnák micsoda pénzéhes, gátlástalan és hazug senkiháziak nevezik manapság magukat újságírónak, vagy épp ,,fotóriporternek".

A sajtóetika - hogy nagyon árnyaltan fogalmazzak - megkerülésében egykori lapom, a Blikk járt az élen az elmúlt hetekben és a Gárda avatása utáni cikknek nevezett förmedvényeiben is. ,,Náciveszély!" - harsogta a legolvasottabb napilap címlapja alig két hete. Apró szépséghiba -ami Blikkéknél már megszokott - hogy majd' két hetet elkéstek. Ugyanis a Magyar Demokrata a nácis címlap előtt kb. két héttel készített nagyinterjút Vona Gáborral, aki mindent elmondott a Gárdáról. Még a Bors is hamarabb kapcsolt annak idején és viszonylag korrekt, ,,Für Lajos avatja az árnyékhadsereget?" című írásban számolt be a Gárda előkészületeiről. Ellenben a tavaly szeptember óta egyértelműen a kormány szócsöveként működő Blikk nem átallott szkinhedekkel, SS-legényekkel és Október 23-i barikádokkal illusztrálni Magyar Gárdás anyagát, ahol az írott részben gondosan összemossák a Gárdát az SS-szel, a Vér és becsülettel, valamint valóban neonyilas tartalmú internetes portálokkal. Sőt, a Blikk ugyanezt a vonalat viszi a Gárdával kapcsolatban a mai napig is.

Az avatás után például (a többi neoliberális laphoz hasonlóan) az egyházak részvételének számonkérésére helyezték a hangsúlyt, mivel az általuk oly' nagyon várt balhéra esélyt sem adott a fegyelmezetten, mégis felszabadultan ünneplő tömeg. A tavaly szeptemberig politikailag viszonylag kiegyensúlyozott bulvárlap irányváltása érthető: nagyon sok egyszerű, tanulatlan, tudatlan, alapvető műveltséggel sem rendelkező, a közélet iránt csak bulvárszinten érdeklődő, szavazni nem járó, nem mellesleg fásultan apolitikus ember olvassa, akiket eddig maximum a pénztárcája vékonyodása érdekelt, a ,,náciveszély" kevésbé. Most két Kelemen Anna - és három Győzike-balhé között Blikkék elkezdték beadagolni nekik a ,,weimarizálódást", hátha ez jobban leköti, mint a jövő évi nyugdíjcsökkenése, netán jól felheccelve kedvet is kap Gárdista szomszédjának a kutyáját megmérgezni, vagy magát a szomszédot arcon lőni gázpisztollyal. Amit a Blikk művelt és művel, bizony bőven kimeríti a közösség elleni izgatás fogalmát. A rágalmazás, hitelrontás és becsületsértés mellett.

Az ,,ellenlap", a Bors (egykor Színes Bulvár Lap) mint említettem, a Blikknél legalábbis végig korrektebbül tájékoztatott a Gárdáról, érvényes ez az avatás utáni cikkekre is. Vasárnapi számukban (,,Tüntetéssel alakult a Gárda" címmel) röviden számolnak be az eseményekről. Ugyanakkor az írás zárómondati így szólnak: ,,A demonstrációt a hivatalos program előtt kisebb incidens zavarta meg. A tavaly októberi zavargásokban megismert Tomcat a helyszíntől (t.i.- a TGM-féle tüntetéstől- H.Á.) nem messze nyilatkozott a televízióknak. A szervezők távozásra szólították fel." Nos, a lakonikus tudósításból mindössze a lincshangulat, a csoportosan elkövetett garázdaság, rongálás és a sajtó bántalmazása maradt ki, no és annak a kihangsúlyozása, hogy az ,,antifasiszta békedemonstráció" (az előbb említettek miatt, de ne feledjük a TGM-féle szónokok gyalázkodásait és uszítását se) egyáltalán nem békés megmozdulás volt. A Bors fotósa lekapta a ,,Szabadság" feliratú tábla előtt mosolygó, legújabban már a hamis tanúzás és hatóság félrevezetése gyanújába keveredett Kármán Irén újságírónőt is. Róla csak annyit: amikor bombaként robbant a hír, hogy oknyomozása miatt elverték (azóta kiderült: ez valószínűtlen.), az egész nemzeti, jobboldali sajtó annak ellenére egy emberként állt ki mellette, hogy tudható volt újliberális sajtó- és politikai kötődése. Most - nyilván merő véletlenségből - ,,elfelejtett" szót emelni inzultált kolleganője, a Magyar Nemzetes Szarka Ágota védelmében.

A hirszerzo.hu hozta a szokott formáját, nácikról és nyilasokról szólt minden soruk. Az index.hu és az origo.hu (főleg az előbbi) ,,élcelődő, ironikus, fiatalos", valójában legtöbbször sem Istent, sem embert nem tisztelő gyomorforgatóan gusztustalan stílusát ezúttal kevésbé tudta kamatoztatni. Az index például mindössze egy szófordulatot, a két idióta bohócruhás provokátor (akik csak a tévében szerepelhettek, a tömegig el sem jutottak, juthattak) megjelenését próbálta összemosni a Gárdával. Erőltetett volt. Jó szokásuk a nemzeti rendezvények videózása és a tömeg tagjainak meginterjúvolása. Legtöbbször persze nagyítóval keresik az alkoholistákat, a sipítozó öregasszonyokat, az elmebetegeket és a feltűnési mániás hangoskodókat, később úgy beállítva őket, mintha a jobboldal reprezentatív közönsége lennének. Most nem sikerült, pedig biztos nagyon erőlködtek Uj Péter fiai-lányai. Bizony jobban is összeszedhetné magát a két kis kamerás index-kolléga!

A döntően nyugdíjas pártkatonák, munkásőrök és bősz cionisták által olvasott Népszava Wittner Mária fellépéséről faggatja körkérdésben az elfogulatlan politológus-triót: Vasali Zoltánt, Ágh Attilát és Fekete Sándort. ,,A gárda avatásán nem lehet magánemberként részt venni" - osztja az észt a kriptokommunista Ágh Attila. A címlapfotó (tisztelgő gárdistát ábrázol) képaláírása: "A félkatonai szervezet Árpádsávval ,,díszített" egyenruhája erősen emlékeztet az egykori nyilasok, illetve a nácik viseletére". A második és harmadik oldalon német nácikról is cikkeznek (természetesen hatalmas fotóval illusztrálva), az antifasiszta tüntetésen történtekről pedig nem tesznek említést. A keddi számban Szendrei Lőrinc publicistájuk által már kicsit messzebbre megy a kis példányszámú kormány-napilap: a beteges küllemű betűvető ,,gyilkosok óvodájának" nevezi a Gárdát és közönségét, akik Fü(hrer)t kaptak. ,,A Turuljugend elindult. Van már Führere is. Most már azért imádkozzunk, ne jusson eszébe senkinek, hogy volt egyszer egy kristályéjszaka is" - zárja sorait a - bárkivel lefogadom - ateista és életében még egyetlen imát el nem mormoló magyargyűlölő, Szendrei Lőrinc, aki rövid írásában felveti a Magyar Gárda és a Jobbik betiltásának a lehetőségét is.

A Népszabadság hangneme is hasonló, ám ők legalább vették a fáradságot és apró írásban bemutatták a Gárda jelképét, Szent Imre herceg pajzsát.

Összegezném a szennyáradatot. Amellett, hogy a gyűlölködő kozmopoliták a polgárháborús hangulat szítása érdekében csatasorba állították az összes régi motorost (TGM, ATV Sajtóklub, Várkonyi Tibor, stb.) bevonták a kevésbé tájékozott, ideológiával nemigen foglalkozó és apolitikus ,,dolgozó nép" által fogyasztott bulvársajtót is, nem csekély ideológiai töltetet megkövetelve az alacsony színvonalú lapok és tévék ,,zsurnalisztáitól". Abban a világban, jelenlegi magyar miliőben akarják lenyomni az egyszerű emberek torkán a ,,Náciveszélyt", az ,,új Holokauszt veszélyét", a ,,Szélsőjobboldali térnyerést", ahol nemhogy náci vagy nyilas veszély nincs se a médiában, se a közbeszédben, de még csak csíráról, vagy lehetőségekről sem beszélhetünk, ha már eleve csekélyek a nemzeti oldal, a jobboldal ideológiájának megjelenési lehetőségei. Ugyanis a kereskedelmi rádiókból nem Kárpátia vagy a Kormorán együttes szól, hanem például a bűnözést és a kábítószer-fogyasztást népszerűsítő Dopeman és társai, ahol a fiatal nők példaképe nem a családanya, hanem a ribanc. A kereskedelmi tévében az ,,ország kvízmestere" az SZDSZ-es Vágó István; a kereskedelmi hírlapokban a magyarországi zsidóság reneszánszáról cikkeznek, egy magyar hazában, ahol a téren zavartalanul demonstrálhatnak az ,,antifasiszták" és ahol a TGM- és Kende Péter-féle gyűlölettől eltorzult arcú ingyenélők is szabadon uszíthatják a feltüzelt ,,antifasiszta" időseket halottakat ábrázoló transzparensekkel egy békés ünnepség résztvevői, önnön polgártársaik ellen. Akik - TGM és Kende kenyéradó gazdáikkal ellentétben - nem rombolni és rabolni szeretnék ezt az országot, hanem végre gyarapítani és építeni.

Horváth Ádám, újságíró
A Magyar Gárda szervezője

(barikád.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: békedemonstráció, demonstrálhatnak, avatóünnepségről, meginterjúvolása, kiegyensúlyozott, előkészületeiről, szélsőjobboldali, zsurnalisztáitól, kriptokommunista, árnyékhadsereget, weimarizálódást, rendezvényünkön, akkreditációját, visszautasított, kihangsúlyozása, fotóriporternek, kristályéjszaka, öregasszonyokat, förmedvényeiben, gyomorforgatóan, felszólítottunk, magánemberként, felszabadultan, fegyelmezetten, gyalázkodásait, alkoholistákat, felszólítottam, megkerülésében, véletlenségből, kormányőrökkel, számonkérésére, lehetőségekről, biztosítottunk, gázpisztollyal, polgárháborúra, ordibálásokkal, kozmopolita média, saját édesanyjukat, erről kevésbé, sajtó munkatársai, pluralizmus legjelesebb, elmúlt hetekben, helyszínen megkaphatta, derék újságírók, többi szereplővel, egyértelműen látható, mindenki által, akkreditációs munkatárs, délután szereplői, tisztelt kollegák”, minél jobb, elválasztó szalagokat, Vona Gábor, Magyar Gárda, Magyar Nemzet, Horn Gyula, Csuka Tamás, Balázs Bélához, Magyar Demokrata, Vona Gáborral, Magyar Gárdás, Kelemen Anna, Színes Bulvár Lap, Kármán Irén, Magyar Nemzetes Szarka Ágota, Népszava Wittner Mária, Vasali Zoltánt, Fekete Sándort, Szendrei Lőrinc, Szent Imre, Várkonyi Tibor, SZDSZ-es Vágó István, Kende Péter-féle, Horváth Ádám,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Ha így haladunk...  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Fodor Ákos költő,  Naplemente  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Aki szeret, annak senki sem id...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  A fák lelke  A végzet az  Semmit ne higgy el  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  A végzet az  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Messziről jött ember  Emlék  Ébredj  Két ember becsülete  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Viharban csak az a fa marad ál...  próbáljuk ki az őszinteséget  Jó éjszakát  A Mester kezének érintése  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Pillangó  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Naplemente  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Nehezen engedem  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Az elfogadásnak...  Föld napja április 22  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Föld napja április 22  Április 22. a Föld napja,  Gondolatok az életről és szere...  Ünnepelj csak  Minden szülő a lényével nevel.  Alvó cica  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...) 
Bejegyzés Címkék
kozmopolita média, saját édesanyjukat, erről kevésbé, sajtó munkatársai, pluralizmus legjelesebb, elmúlt hetekben, helyszínen megkaphatta, derék újságírók, többi szereplővel, egyértelműen látható, mindenki által, akkreditációs munkatárs, délután szereplői, tisztelt kollegák&#8221, minél jobb, elválasztó szalagokat, elválasztó szalagot, sajtósok többsége, egyik brit, gárdisták vonulása, szalagon kívülre, karjánál fogva, elválasztó műanyag, filigrán vörös, külföldi tévéseket, hasonló jelenet, gárdisták avatása, gárdisták soraiban, helyes viselkedésre, kordon mögé, valódi újságírás, sajtóetika &#8211, legolvasottabb napilap, nácis címlap, tavaly szeptember, kormány szócsöveként, írott részben, vonalat viszi, avatás után, többi neoliberális, egyházak részvételének, általuk oly&#8217, tavaly szeptemberig, közélet iránt, pénztárcája vékonyodása, kutyáját megmérgezni, szomszédot arcon, közösség elleni, avatás utáni, írás zárómondati, hivatalos program, tavaly októberi, szervezők távozásra, lakonikus tudósításból, csoportosan elkövetett, sajtó bántalmazása, előbb említettek, hamis tanúzás, egész nemzeti, emberként állt, szokott formáját, index például, tévében szerepelhettek, nemzeti rendezvények, tömeg tagjainak, sipítozó öregasszonyokat, feltűnési mániás, jobboldal reprezentatív, döntően nyugdíjas, elfogulatlan politológus-triót, gárda avatásán, félkatonai szervezet, egykori nyilasok, nácik viseletére, antifasiszta tüntetésen, keddi számban, beteges küllemű, kristályéjszaka is&#8221, gyűlölködő kozmopoliták, polgárháborús hangulat, összes régi, kevésbé tájékozott, alacsony színvonalú, egyszerű emberek, nemzeti oldal, jobboldal ideológiájának, kereskedelmi rádiókból, kereskedelmi tévében, kereskedelmi hírlapokban, magyarországi zsidóság, magyar hazában, téren zavartalanul, feltüzelt &#8222, békés ünnepség, békedemonstráció, demonstrálhatnak, avatóünnepségről, meginterjúvolása, kiegyensúlyozott, előkészületeiről, szélsőjobboldali, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.